ילד בררן באוכל



ילד בררן באוכל

הילד בררן באוכל ? כמעט ולא אוכל בגן ? אז מה לשים בקופסת האוכל ?

בררנות באוכל הוא מצב שיכול להיות זמני ומשויך ילדות או מצב שמגיע ממקור של רגישות כלשהי לטעמים, מרקמים וריחות. הרגישות למזון עשוייה להתבטא בתחושת הצפה ואי נוחות לטעמים שונים כך שסף הגירייה הוא נמוך (הם חווים גירוי יתר במהירות ובתדירות ובעוצמה גבוהה יותר ממאכלים שונים). לילדים בררנים באוכל יכולה להיות גם נטיה לרגישות גבוהה לריחות. ריחות כללים או ריחות הקשורים לאוכל הגורמים להם לתחושת חוסר נוחות. בין אם המצב זמני או קבוע חשוב מאוד לא לוותר על החיפוש התמידי של ארוחה מזינה שאותה הילד מסכים לאכול. הילד מחזיר קופסאות אוכל מלאות אחרי שאכל ביס או שניים מהכריך ? זה הזמן לחשוב על שינויים ביחד עם הילד. ילדים רגישים פעמים רבות צריכים מרקמים וטעמים מסוימים לכן מאוד חשוב לנסות ולבדוק מה יתקבל בברכה בקופסת האוכל.

כריך – סוג לחם ומרקם
האם הילד מעדיף לחם, פיתה, לחמנייה, קרקר, פריכית או טורטיה ? האם מעדיף את הלחם או הלחמנייה טריים או כטוסט ? (העדפה לכמה שיותר יבש ) עד כמה רוצים אותו קשה או רך ? שינויים קטנים בסוג הלחם  או הפיתה יכולים לעשות את כל ההבדל בין ביס אחד לאכילה ממושכת יותר. ישנם ילדים עם הבחנה לטעמים גבוהה כך שפיתה של הסופר לא תהיה טעימה להם ופיתה של המאפיה כן.

ביחד או בנפרד, נוגע לא נוגע
חתיכות המלפפון בתוך הכריך עם הגבינה או בחוץ, כשהם לא נוגעות בשום דבר ? הביצה חתוכה בחוץ, בתוך הכריך או שלמה בקופסה נפרדת או תא נפרד בקופסה ? הקוטג' בקופסת קוטג' קטנה (נמכר כקופסה אישית) או בתוך הכריך ?  ילדים רבים אוהבים הפרדה בין מזונות וחווים לא טוב את השילוב בין מזונות בביס אחד. כמו כן, ילדים בררנים מסכימים לאכול מזונות מסויימים יותר כשהם מופרדים זה מזה. כאן נכנס אלמנט פסיכולוגי שהילד משייך מגע בין סוגי מזון שונים למשהו מגעיל (מנסיון של סיפורי עשרות ילדים…). זאת הסיבה שחשוב לבדוק אם הפרדה בין מזונות והכנסתם לתאים שונים בקופסה מעודדת אכילה רבה יותר.

ממרח – סוג וכמות
טונה, קוטג', גבינה, גבינה צהובה, חומוס, אבוקדו מעוך היטב ללא גושים יכולים להיות ממרחים מתאימים לכריך. ילד אחד לעולם לא יטעם חומוס אך יאכל גבינה צהובה. האחר יוכל חומוס ולא יסכים לשום גבינה. חשוב לנסות לחשוף את הילדים לממרחי חלבון שונים ולראות מה הילד אוכל יותר ומה מסכים לטעום או לאכול מדי פעם. גם כמות המריחה יכולה להשפיע. ישנם ילדים שצריכים שכבה מאוד קטנה של ממרח בשביל להסכים לנגוס בו כי כמות גדולה מדי מגרה יתר או שהממרח יוצא מגבולות הכריך, מלכלך את הילד ואז הילד נגעל. ישנם ילדים שרוצים שימרחו להם את הטונה כדי שלא תהיה גושית. חשוב לשים לב לסימנים הקטנים בכל דבר.

מעקב
חשוב לעקוב אחרי שאריות קופסת האוכל ולראות מה הילד הסכים לטעום ולאכול ומהי כמות האוכל שאכל בארוחה. אם הכמויות מאוד קטנות חשוב לעשות הערכה מחדש לגבי סוג הכריכים, הממרחים, הכמות והמרקם ולשתף את הילד בבחירה באפשרויות המוצאות לו.

לסיכום, מה שלנו נראה כלל לא חשוב לילדים בררנים באוכל עשוי להיות מאוד חשוב ובעל השפעה משמעותית על הסכמתם לטעום ולאכול. זאת הסיבה שחשוב לגלות סבלנות לנושא, ליישם את העצות ובמידת הצורך לקיים מעקב וייעוץ על ידי דיאטנית ילדים לצד בדיקות דם הכוללות מעקבי סידן, ברזל ועוד.

צרו איתי קשר: